Abonner på nyheter
Kontakt oss
Søke medlemskap
Logg på

Kommunestyre støtter båthavna

Skrevet av: , publisert 02.04.2019

Skjærhalden båtforening kan nå skimte et lys i enden av den økonomiske tunnelen.  I kjølvannet av Borg Havns inntreden på havnesiden i Hvaler kommune ble det avdekket flere forhold politikerne "ikke hadde sett" når de stemte gjennom avtalen. Et forhold var at de overførte leieforholdet den private og dugnadsdreve havna  hadde til Hvaler kommune - direkte til Borg Havn. Dermed kan Borg Havn tappe båtforeningen for store økonomiske summer uten å yte noe tilbake. Nå ser hvalerpolitikerne denne uretten og i går torsdag 21. mars 2019 vedtok de enstemming å støtte Skjærhalden Båtforeningen slik at vi kan komme oss ut av "husmannskontrakten" vi første hadde med Hvaler kommune - og nå med Borg Havn.

Det var Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet som sørget for å få denne saken på "kartet" i kommunestyremøtet 21. 3.2019.  Gjennom to interpellasjoner ble det dratt i gang et debatt om hvordan et samlet kommunestyre kunne støtte båtforeningen. Etter en relativ kort debatt - og et kjapt gruppeledermøte kunne kommunestyre enes om vedtaket dere kan lese her.  Det var Aps Rolf Strand og Frps Viggo Sørlien som ga Skjærhalden en stemme i rådhuset på Skjærhalden torsdag kveld.
 
Vedtak i Kommunestyret 21.03.2019:
"Kommunestyret i Hvaler ber rådmannen bistå Skjærhalden båtforening slik at de kommer i dialog med Borg havn om fornyelse av en forutsigbar avtale og en vurdering av muligheten for salg av landfeste med nødvendig landareal.
Hvis det blir en leieavtale ber man om en harmonisering av pris basert på et gjennomsnitt av den leie som betales i Sarpsborg og Fredrikstad for samme type bruksområde. Leieavtale skal også baseres på leie av antall meter landareal som båtforeningen tar i bruk, ikke pr. løpemeter utleid brygge. Dette vil medføre at båtforeningen har mulighet til å påvirke kostnader og inntekter på en slik måte at vedlikehold og fornyelse kan utføres, slik at det er en god og trygg havn for alle brukere samtidig som båtforeningen har en bærekraftig økonomi."
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer